Posted by: africanpressorganization | 26 February 2010

Russische inzendingen slepen overwinningen in de wacht op de jaarlijkse Amerikaanse PutItOn Picture Show

 

Russische inzendingen slepen overwinningen in de wacht op de jaarlijkse Amerikaanse PutItOn Picture Show

 

LOS ANGELES, February 25, 2010 /PRNewswire/ — En zo gebeurde het dat het ondanks de inzending van 57 zo uiteenlopende landen zoals China, Litouwen, Groot-Brittannië, Egypte, Roemenië, Oekraïne, Palestina en de Verenigde Staten, toch de Russische inzendingen waren die woensdag in Los Angeles de overwinning in de wacht sleepten in de categorieën Beste Kortfilm, Beste Speelfilm en Beste Acteerprestatie op de PutItOn Picture Show, het eerste jaarlijkse online filmfestival.

(Logo: http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20100224/LA60718LOGO)

Het festival beschouwt zichzelf als het eerste echte online filmfestival ter wereld door artiesten uit de hele wereld en gericht op een publiek uit de hele wereld. De moederwebsite PutItOn.com (http://www.putiton.com/) kondigde minder dan een maand geleden aan dat Sean Astin, de gewaardeerde schrijver, regisseur, producer, sociale advocaat en ster in enkele klassiekers zoals ‘The Goonies’ en de trilogie ‘The Lord Of The Rings’ hoofd van de jury zou zijn op het filmfestival.

Dhr. Astin loofde de regisseur Alexandr Kargaltsev voor zijn winnende kortfilm ‘The Cell’ die hij beschreef als een “artistiek agressieve kortfilm” en hij loofde de film voor zijn “ambitie, zijn reikwijdte, zijn productieontwerp, het kaliber van de dramatische prestaties en de choreografie.”

Alexey Skachkov’s film ‘Guest’ behaalde de eerste prijs in de categorie Beste Speelfilm en Max Fraser, Chief Operating Officer van PutItOn.com noemde het “een meeslepend onderzoek van het existentialisme in een moderne context” en beklemtoonde Skachkov’s “gebruik van de natuur tegenover het stedelijke verval als een metafoor voor de kwalen van de hedendaagse maatschappij.”

Daarnaast triomfeerde Andrey Zagidullin’s film ‘The Red Box’ in de begeerde categorie Beste Acteerprestatie op een dag die extreem succesvol bleek voor Russische filmmakers.

Jean Sherlock, die in de jury de New York Film Academy vertegenwoordigde, was zeer tevreden dat hij deel mocht uitmaken van het gehele proces. “De New York Film Academy feliciteert de winnaars van de PutItOn Picture Show. De New York Film Academy en PutItOn delen de visie om getalenteerde filmmakers samen te brengen via dit innovatief online trefpunt. Via de introductie van het online filmfestival PutItOn is de hele wereld ons theater geworden.”

De winnaars van alle drie de categorieën ontvangen een gratis studiebeurs voor de New York Film Academy plus USD 5000 in cash geld. De filmmaker die de tweede prijs behaalde in de categorie Beste Kortfilm krijgt als prijs een gratis prosumer-camera. Er is geen tweede plaats in de categorie Beste Speelfilm.

Voor interviews of vragen kunt u via het e-mailadres mkfraser@putiton.com contact opnemen met Max Fraser, de Chief Operating Officer van PutItOn (http://www.putiton.com/).


Categories

%d bloggers like this: