Posted by: africanpressorganization | 17 September 2009

Rånade, hotade och mördade / De 5 farligaste resmålen

Rånade, hotade och mördade / De 5 farligaste resmålen

 

UTRECHT, September 17 /PRNewswire/ — Alla resenärer vill njuta av en bekymmerslös semester. Tråkigt nog hamnar alltför ofta resenärer i farliga och obehagliga situationer. Omdömes hemsidan Zoover har sammanställt en lista över resmålen som är bäst att undvika om du vill njuta av en bekymmerfri och välförtjänt semester.

1) Durban, Sydafrika

I Sydafrikas vissa städer kan man inte garantera din säkerhet. Speciellt i hamn staden Durban är ökänt så långt personlig säkerhet går. A. Dijkhzuizen skrev följande varning: “Var försiktig, hoppa inte bara in i en taxi. Du kan bli överfallen, rånade etc. Taxi chaufförer mördas regelbundet, speciellt de som kör bussar och företagsbilar.

2) Rio de Janeiro, Brasilien

Denna sydamerikanska metropol är känd för sin höga brottsligahet och korruption. Anledningen att Jeroen van den Bos inte kommer åka tillbaka till Rio de Janeiro, är enligt hans egna ord: “Vid första blicken verkar det vara en vacker stad men i verkligheten är den förorenad och vi blev rånade under pistolhot på våra pengar, solglasögon och sport skor i Ipanema förorten. Polisen fick inte oss att må bättre hellre eller känna oss säkrare “.

3) Nairobi, Kenya

i Kenyas huvudstad finns en stor skillnad mellan rika och fattiga. Bert har följande att säga: “Kenya och huvudstaden Nairobi är vackert men fruktansvärt kriminellt. Se till att du tar en taxi på natten eller eskorteras om ni skall gå ut” utan sådana säkerhetsåtgärder kan det gå väldigt galet”.

4) Playa el Agua, Isla Margarita

Denna populära kustnära destination blir allt mer osäker. “Det kändes mycket farligt, vi kunde inte ens lämna vårt område! Flera personer blev rånade, och jag menar rånade med en pistol mot huvudet”, detta enligt Wendy som tillbringade sin semester där.

5) Caracas, Venezuela

I huvudstaden av Venezuela, är fattigdomen tyvärr orsaken till mycket brottslighet. Tonny Oosterwaal upplevde detta på första hand: “Jag blev rånad under pistolhot som fick min fru att svimma”, skrev han på Zoover.

Om Zoover

Zoover är Europas största portal med semesteromdömen. Reseportalen ger besökarna ett oberoende och komplett verktyg för planering av resor. Zoover International är baserat i Utrecht, Nederländerna. Utöver kontor i Nederländerna, så är dotterbolag etablerade i Belgien, Tyskland, Italien, Spanien, Frankrike, Polen, Turkiet, Storbritannien och Danmark. Zoover Internationals mål är att vara bland de tre bästa resehemsidorna i varje land som företaget är verksamma inom. Mer information på http://www.zoover.se.


Categories

%d bloggers like this: